hírek
hírek

Hogyan válasszunk kerékpáros sisakot

Idő: July 5th at 2:49pm

A kerékpáros sisak viselése a biztonságos közlekedés fontos eleme. Különféle típusú sisakok léteznek. Sok sisak bizonyos típusú kerékpárokhoz készült. A kerékpáros sisak kiválasztásakor figyelembe kell venni a lovaglás típusát, a lovaglás környezeti feltételeit, a fej megfelelő helyzetét, és természetesen a pénztárcáját.

 

1. Válasszon kerékpáros minősítésű sisakot. A kerékpáros bukósisakokra számos szabvány létezik, köztük számos speciálisnemzeti szabvány ésnemzetközileg elismert szabvány. Kínában a Kínai Sportszeripari Szövetség biztonsági előírásokat adott ki a különféle sporttevékenységekhez, köztük a kerékpározáshoz, gördeszkázáshoz, snowboardozáshoz, lovagláshoz stb.

 

2. Válasszon megfelelő kerékpáros sisakot. Ahhoz, hogy egy sisak hatékony legyen, megfelelőnek kell lennie. A sisaknak elég feszesnek kell lennie ahhoz, hogy ütközés eseténne essen le a fejéről, miközben sokáig hagyja-időtartamú kényelem.

 

3. Ellenőrizze, hogy a sisak félúton van-e a homlokán. Ha előre esel, azt akarod, hogy a sisak az arcod előtt érjen a földhöz. Ne tegye vissza a sisakot a fejébe.

 

4. Próbálja fel, hogy biztosan illeszkedjen. Hanem biztos benne, kérjen segítséget. A megfelelő koordináció kulcsfontosságú annak biztosításához, hogy a sisak a helyén legyen, amikor valóban szüksége van rá.

 

5. Válassz egy kifejezetten a rendezvényedre tervezett sisakot. Különféle típusú sisakok léteznek, amelyeket kifejezetten különféle típusú kerékpárokhoz terveztek. Az országúti kerékpáros sisakok kikapcsolt állapotban könnyűek-az országúti és hegyi kerékpáros sisakoknagyobb védelmetnyújthatnak, általában védőszemüveget és biztonságosabb hevedereket tartalmaznak, hogy a sisakot a megfelelő helyzetben tartsák extrém tevékenységek során.

 

6. Válasszon egy elég kényelmes kerékpáros sisakot ahhoz, hogy a teljes lovaglás során viselje. Hanem viselsz sisakot, aznem véd meg. Ellenőrizze, hogy az állszíjak elég szorosak-e ahhoz, hogy biztonságosan rögzítsék a sisakot anélkül, hogy lyukakat ásnának az állán vagy az arcán. Biztosítsa a fejpánt kényelmét és/vagy párnázás.

 

7. Kerékpározás közben mindig viseljen kerékpáros bukósisakot. Ha a feje az utat vagy a talajt érinti, még alacsonyan is-sebességű ütközések jelentős károkat okozhatnak.

 

Hogyan kell helyesen viselni a kerékpáros sisakot?

 

1. Először lazítsa meg a sisak beállító gombját az óramutató járásával ellentétes irányba, viselje, és ügyeljen a viselési testtartásra; Az olyan sisak viselése, amelynek elülső része alacsonyabb, mint a homlok, és magasabb, mint a homlok,nem megfelelő viselet, ráadásulnagyon csúnya is.

 

2. A sisak megfelelő testtartásban történő viselése után állítsa be a gombot az óramutató járásával megegyező irányba, és húzza meg a sisakot, amíg kissé megnem lazul, amikor a homlok hozzáér a sisakohoz;

 

3. Állítsa a kalapszíj csatját ujjnyira a fülcimpa alá;

 

4. Állítsa a reteszt az optimális helyzetbe. Ügyeljen arra, hogy a száj kinyitásakor feszesnek érezze magát, bezárásakor pedig laza legyen. A zárat az állon kell elhelyezni,nem pedig az állon.