hírek
hírek

5 fő sisaktípus

Idő: July 5th at 2:53pm

1、 Sisak típusa

 

A motoros sisakok különböző formájúak, de alapvetően elválaszthatatlanok ettől az öt kategóriától: \"teljes sisak\", \"félsisak\", \"facelift sisak\", \"kombinált sisak\" és \"off\"-útsisak\". A különböző típusú motorkerékpárokhoz különböző típusú sisakok alkalmasak, de az egyes sisaktípusok biztonsági szintje is eltérő.

 

Teljes sisak

 

A teljes sisak, ahogy aneve is sugallja, teljesen zárt sisak. Anyitható és zárható szélvédők kivételével az összes többi alkatrész szorosan illeszkedik, így a biztonságosabb sisaktípusok közé tartozik; Biztonsági szempontból zárása biztosítja a teljes szerkezeti szilárdságot, ugyanakkor a belső pufferelemek hézagmentesen tölthetők be az egyes részekbe; A tervezés szempontjából a teljes sisak integrált tervezési sémát alkalmaz, amely könnyebben csökkenti a szélellenállást és javítja a sisak szilárdságát; Zajszabályozás szempontjából a teljes sisak alkalmasabb a kerékpározás közbeni zaj szabályozására, mertnincs túl sok rés. Azonban a hátrányai isnyilvánvalóak. Először is kényelmetlen beszélni. Nem számít, hol lovagol,nyelvi kommunikációs problémákkal fog találkozni. A teli sisak legfeljebb csak a lencséket tudja felemelni, de mivel a sisak még mindig elzárja a szájat, még mindig hangosan kell beszélnie, hogy mások tisztán hallják; Másodszor, amikor leparkol, és dohányozni, vizet inni vagy enni szeretne, minden alkalommal le kell vennie, ami meglehetősen kellemetlen lehet; Harmadszor, viszonylag meleg az integrált szerkezet miatt. Még ha egy ésszerű légcsatornát ad is a sisakhoz, az csak lehűti a fejét kerékpározás közben. A közlekedési lámpákra várva azonbannincs hűsítő szél, aminagyon savanyú és frissítő érzés.

 

2. Fél sisak

 

(1) A 3/4 sisak, kivéve az arc- és állrészeket, csak 3-at tart meg/4 a fej. Ez a fajta sisak alapvető védelemmel rendelkezik, és könnyen viselhető, de hátrányai is jelentősek. Ennek a sisaknak a biztonsága viszonylag gyenge, mivel csak a fej egy részét védi, az arc és az áll védelmenélkül, és autóesés után fékezésre is van lehetőség.

 

(2) A Guapi sisakokat eredetileg általában a pilóták használták a múltban. Vessen egy pillantást a pilótákra a második világháború alatt, akik mind Guapi sisakok voltak. Manapság gyakrabban láthatók a Harley Knightsban ésnéhány Prince Knightsban, bőrnadrágban és bőrmellényben,nyakba kötöttnagy szakállal, és erős Harley szél fúj az arcba. Az előnyök önmagukban vannak-nyilvánvaló, és a csevegés és az ivásnincs hatással rá. Az alapvető védelem mellett ritka díszek is. Ez a típusú sisak azonban manapság is gyakran előfordul az elektromos kerékpárosoknál, talán azért, mert ez a legkényelmesebb ésnem túl forró ok. A hátrányokat érdemes még említeni? Eznem sokban különbözik attól, hogynem visel sisakot, de egy baleset miatt a fejed épebb lesz.

 

3. Húzza le a sisakot

 

A lehúzható sisakok a teljes sisak deformációjának tekinthetők, de a sisak elülső fele egynyitható, zárható és forgatható modullá készült. Általánosságban elmondható, hogy a facelift sisakok gyakoribbak a motorosoknál és a városi kerékpározásnál, mivel többnyire kettős lencsével vannak felszerelve. Nyáron kerékpározáskor vagy más lámpáknál a maszkot fel lehet tolni, anapszemüveget pedig le lehet húzni, így a motorosok kényelmesen kérhetnek útbaigazítást és vizet ihatnak, amikor kimennek. Előnye, hogy sok valódi arc van. A maszk lehúzása után bizonyos mértékig a biztonság is garantált. Bár a merevség valamivel rosszabb, mint a teljes sisakoknál, a szerkezetileg ésszerű facelift sisakok is kiváló védelmetnyújtanak, elvégre átfogó védelmetnyújtanak a fejnek. A sisak környező védelme, de a sisak hátránya, hogy elforgatja az arcot, ami az általános merevség és a biztonsági teljesítmény csökkenését eredményezi; Másodszor, olyan modulok kerültek beépítésre, mint anapszemüveg és a fém kötőelemek,növelve a teljes tömeget; Harmadszor, az alkalmazható forgatókönyvek kielégítése érdekében a facelift sisak gyakran csúszócsatokat használ a rögzítéshez, de a csúszó csatok biztonságanem olyan jó, mint a dupla D-é.-csatok, amelyek miatt a csat leeshet, amikor az autót eldobják.

 

4. Kombinált sisak

 

A kombinált sisak, ahogy aneve is sugallja, egy moduláris kombinált sisak. Néhány jól-Kínában ismert sisakok közé tartozik a BELL szélhámos sisakja, a SHARK és a Scorpion szellemsisakja. A kombinált sisakok félsisakokból származnak, mint például ez a szélhámos sisak, amely valójában a dinnyebőr sisak egy változata. A dinnyebőr sisak alapján a hátsó agytakaró és a szájtakaró, míg a szellemsisak a 3./4 sisak és hozzá egy maszk komponens

 

Ennek a sisaktípusnak az a célja, hogy áttörje a félsisak sajátos formáját, és több autómodellnél megtalálja értékesítési pontjait. Például, ha korábban azt gondolta, hogy a Guapi sisak csak a Harley-hoz való, de új, kevésbé autentikus stílusú retro modellt vásárolt, akkor választhatja ezt a szélhámos sisakot vagy a szellemsisakot; Jóllehet több autómodellhez is alkalmas, a biztonságnémileg javult. Bár ez a javulás elhanyagolható, bizonyos mértékű javulás valóban van. Végül is vannak olyan modulok, amelyek védelmetnyújthatnak. Természetesen a hátránya isnyilvánvaló. Először is, a biztonságnem elégséges, mert a modularizáció túl sok csatlakozási alkatrészhez vezet, és a csatlakozóelemek szilárdsága általában korlátozott, ami baleset esetén leválást okozhat, vagy korlátozott védelmetnyújt az első ütközéskor. A csatlakozó részek deformációja után azonban a második ütközés védelmi szilárdságanem garantálható. Ezért ez a sisak típus alacsony-gyorskerékpározás a városokban, ami egyszerre jóképű és divatos.

 

5. Terepsisak

 

Az off megjelenése-A közúti sisakok jelentősen eltérnek a hagyományos sisakoktól, a legnyilvánvalóbb a karimával és a megnövelt szájrésszel, amely független szélvédő használatát igényli. Ezúttalnem beszélünk túl sokat az offról-útsisakokat, mert azok profibbak. Főleg az off egy változatáról fogunk beszélni-útsisakok - a húzósisakot.

 

A rallye bukósisak megjelenése hasonló az offéhez-útsisak, de megoldja a független szélvédők és a száj problémáját. Az off road sisakok főleg off-ra alkalmasak-közúti mezők, alacsony sebességgel, ésnem kell túlzottan figyelembe venni a szélellenállást. A rally sisakok azonbannem. A rally sisakok főként motorkerékpárokhoz és bizonyos burkolatlan utakhoz alkalmasak, amelyek mindegyike egyesíti az off előnyeit.-útsisakok. Ezután a szokásos útsisakokkal integrálják őket, megtartva a további szélvédők és az integrált kialakítás szükségességét. Az off egyedi karimája-közúti sisak került hozzáadásra, amely biztosítja a motorkerékpározás során a különböző időjárási és útviszonyok használhatóságát. A perem eltakarhatja az esőt és anapot, de magas hőmérsékletennöveli a szélellenállást-gyorshajtás, tehát a rally bukósisak Alkalmas-e a sisak önmaga számára? ki kell próbálnom magamnak

 

Röviden, a sisak kiválasztásának módja elsősorban attól függ, hogy milyen típusú kerékpárral szeretne közlekedni, és milyen alkalmakkor lovagol vele. Végső soron Ön dönti el, melyik a megfelelő az Ön számára.